image
Sursa foto: privesc.eu

Dosarul PP „Șor” la CC; Tauber, despre o scrisoare a șefei PA în adresa Curții: Atac fără precedent în adresa mea // LIVE

UPDATE 16:00 // CC a decis să restituie materialele prezentate de Procuratura Anticorupție. Mai devreme, judecătorii au admis demersul reprezentaților Guvernului privind anexarea unor probe noi la cauza examinată.

UPDATE 15:01 // Judecătorii Curții Constituționale s-au retras pentru deliberări.

UPDATE 14:31 // În timp ce judecătorii CC erau în deliberări, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a expediat o scrisoare în adresa Curții despre dosarul penal în care este vizată vicepreședinta formațiunii, Marina Tauber, pentru care recent a fost solicitată retragerea imunității parlamentare.

„E un atac fără precedent în adresa mea. Sunt materiale care nu pot fi analizate public. Este prezumția nevinovăției, acest dosar este în examinare”, a spus Tauber.

De cealaltă parte, reprezentanții Guvernului cer ca aceste probe să fie anexate în cadrul examinării cauzei privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”.

UPDATE 10:40 // Judecătorii Curții Constituționale s-au retras pentru deliberări.

UPDATE 10:10 // Reprezentanții Guvernului solicită Curții anexarea la cauza examinată a mai multor probe noi. Avocații Partidului Șor solicită ca acest demers să fie respins.

______

La Curtea Constituțională continuă ședința de examinare a sesizării Guvernului Republicii Moldova privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”.

Plenul Curții Constituționale anunțase la 17 mai o întrerupere a ședinței până astăzi. În cadrul ședinței de astăzi, urmează să fie prezentate pledoariile părților, iar după aceasta va fi emis avizul Curții.

Avocații Partidului Șor consideră că nu există temei pentru a declara formațiunea drept neconstituțională. În opinia acestora, judecătorii CC nu trebuie să analizeze fapte care vizează comportamentul individual al unor persoane sau pretinse încălcări ce reprezintă cazuri individuale.

Amintim că în noiembrie, trecut, ministrul de atunci al Justiției, Sergiu Litvinenco a depus la Curtea Constituțională o sesizare privind scoaterea în afara legii a Partidului Șor.

Atunci, Înalta Curte a solicitat opinia Comisiei de la Veneția care a lăsat la discreția magistraților Curții examinarea cauzei, prizând că aceștia ar avea mai multe oportunități de evaluare a constituționalității Partidului Șor.

Totuși, Comisia de la Veneția a menționat că la adoptarea deciziei trebuie respectate normele legale și democratice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: