image
Sursa foto: Profimedia

50 de simpatizanţi ai extremei drepte au vrut să patruleze înarmați la frontiera cu Polonia; Au fost opriți de poliție

Poliţia germană a anunţat că a oprit mai mult de 50 de simpatizanţi ai extremei drepte înarmaţi cu spray-uri cu piper, bâte şi macete, care încercau să patruleze la frontiera cu Polonia pentru a opri migranţi să intre pe teritoriul german.

Supranumiţi „vigilenţi”, aceştia au răspuns la apelul partidului A Treia Cale (Der III. Weg), suspectat că ar avea legături cu grupări neo-naziste, pentru a opri traversările ilegale de lângă localitatea Guben, la frontiera germano-poloneză, relatează Reuters, potrivit Digi24.

Poliţia a confiscat arme de la 50 de suspecţi şi i-a făcut să plece din zona Guben, sâmbătă seara şi la primele ore ale dimineţi de duminică, a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor de poliţie. Unii dintre suspecţi s-au deplasat la frontiera poloneză din alte zone ale Germaniei.

Sâmbătă, zeci de oameni au organizat un priveghi în Guben pentru a-şi manifesta opoziţia faţă de patrulele de extremă dreapta.

Germania a desfăşurat încă 800 de poliţişti la frontiera cu Polonia, pentru a controla fluxul de migranţi ce încearcă să intre în Uniunea Europeană dinspre Belarus, a anunţat duminică ministrul german de interne, Horst Seehofer.

Săptămâna trecută, Seehofer a spus că Germania nu intenţionează să-şi închidă frontiera cu Polonia, însă duminică el a afirmat că ţara sa ar putea lua în considerare controale mai stricte.

comentarii: