Potrivit Inspectoratului General al Poliției, liderul grupării ar fi un deținut, în vârstă de 55 de ani, din în Penitenciarul Nr. 6 Soroca.

La sfârșitul anului 2018, au fost înregistrate mai multe spargeri în casele unor bătrâni, preponderent în raioanele din nordul țării.

Făptașii aplicau violența asupra victimelor și furau bani din casa acestora. În ianuarie 2019, polițiștii au obținut informații despre identitatea posibililor autori ai unui asemenea caz, care a avut loc pe 26 ianuarie în orașul Drochia. Acolo, suspecții au pătruns în casă, au bătut victimele și le-au legat. A doua zi, au fost reținuți patru bănuiți.

În urma investigațiilor s-a stabilit că autorii, care sunt foști deținuți, aflându-se la libertate, țineau legături cu alți pușcăriași din penitenciarele Bălți, Soroca. Anterior, aceștia au fost documentați pentru organizarea din penitenciare a unor infracțiuni similare.

Persoanele reținute sunt suspectate că ar fi comis și atacul tâlhăresc din satul Rădoaia, raionul Sângerei, din 23 februarie. La fel, bănuiții sunt suspectați de comiterea altor infracțiuni.