image
Sursa foto: jurnal.md

Denis Ulanov și Petru Jardan, după decizia Comisiei juridice: „Decizia a fost previzibilă; Acest spectacol este o făcătură!”

Deputații Platformei „Pentru Moldova” și ai Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov și Petru Jardan, au făcut declarații pentru presă, după decizia Comisiei juridice numiri și imunități.

„Eu am prezentat două mape cu acte care demonstrează nevinovăția mea. Ei fac aluzii că aș fi implicat în frauda bancară. Eu le-am arătat acte ce ține de relația mea cu Ilan Șor.(...) Procuratura nu mi-a prezentat nicio învinuire, nicio dovadă. (...) Nu vreau să cred că este o comandă politică”, a declarat deputatul Partidului „Șor”, Denis Ulanov.

Iar deputatul Platformei „Pentru Moldova”, Petru Jardan, a declarat că:

„Decizia comisiei a fost previzibilă. Totuși, am participat la ședință, deoarece așa prevede legea, iar noi suntem ascultători. Suntem conștienți că tot acest spectacol este o făcătură și are ca scop să facă presiuni asupra noastră. Am venit, am răspuns sincer colegilor deputați, am prezentat argumentele noastre. Decizia este așa cum este. Nu au putut colegii noștri să voteze altfel, la unii am citit asta în ochi. Știu și ei că intențiile procuraturii sunt cu totul altele decât cele invocate.(...) Nu avem de ce să ne temem, nu avem de ce să fugim. Totuși, ceea ce se întâplă astăzi nu este doar un atac asupra noastră, a partidului, ci și a Parlamentului, a rolului pe care îl are Parlamentul în această țară. (...) Vom lupta pentru adevăr.
Pentru a evita speculațiile referitor la neprezența mea la ședința Parlamentului, am decis să nu supun riscului pe nimeni zilele acestea, deoarece am avut simptome COVID-19 la începutul săptămânii. Deja am primit testul este negativ. (...) Vreau să declar că nu dețin dublă cetățenie și nu am de gând să fug sau să mă ascund. Nu mă ascund în spatele imunității parlamentare”.

Amintim că astăzi Comisia juridică numiri și imunități a propus Parlamentului ridicarea imunității ambilor deputați.

Briefingul poate fi urmărit aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: