Potrivit poliției, pe 9 ianuarie, învinuitul, sub un pretext inventat, l-a trimis la întâlnirea cu victima pe un amic de-al său, spunându-i că urma să primească o datorie, acesta a fost prins în flagrant în momentul primirii bunurilor și a făcut declarații demascatoare cu privire la adevăratul făptuitor, acesta fiind reținut pe 11 ianuarie de către ofițerii Direcției Generale Urmărire Penală și Direcției Combatere a Criminalităţii Organizate a IGP în comun cu procurorii PCCOCS.

S-a constatat că principalul suspect anterior a mai fost condamnat în Italia pentru huliganism.

De asemenea, sunt supuse verificărilor de rigoare informațiile cu privire la implicarea suspectului în comiterea furturilor de pe teritoriul țărilor UE, în cadrul unei grupări infracționale, precum și în săvîrșirea unui act de huliganism de la o stație ”PECO” din orașul Călărași, unde au fost maltratați și frezați cu forța doi tineri.

Învinuitul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, iar investigațiile pe caz continuă, în scopul identificării potențialilor complici.

În caz de condamnare pentru infracțiunea de șantaj, persoanele vinovate riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 7 ani.

poliția.mdpoliția.md