image
Sursa foto: border.gov.md

Vasiloi, deranjat de întrebarea de ce Plahotniuc, Șor, Platon și Cavcaliuc nu sunt căutați oficial de Poliția de Frontieră

Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră, s-a arătat deranjat de întrebările Jurnal.md cu privire la motivele din care Vlad Plahotniuc, Ilan Șor, Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc nu fac parte din lista persoanelor anunțate în căutare pe site-ul instituției pe care o conduce. Oficialul a făcut trimitere la răspunsul semnat de adjunctul său, Daniel Marnos, la o interpelare a noastră, în care se spune că pe portalul instituției figurează doar infractorii căutați de Poliția de Frontieră.

Vasiloi s-a arătat indignat și de faptul că Jurnal.md a publicat părerea lui Ion Diacov, fost șef al procuraturii mun. Chișinău, despre situația creată.

„Vă rog frumos, adresați-vă la experții pe care-i întrebați”, a precizat șeful Poliției de Frontieră.

Întrebat cum explică totuși lipsa lui Plahotniuc, Șor, Platon și Cavcaliuc din toate listele persoanelor anunțate în căutare la nivel național și internațional, Rosian Vasiloi a fugit de răspuns: „Vă rog frumos, toate întrebările la serviciul de presă. Eu nu înțeleg de ce dvs., cu atâta insistență, scuzați-mi tautologia, insistați pe anumite lucruri. Ați primit răspuns de la Poliția de Frontieră? Ce comentarii mai vreți de la mine? Eu nu comentez comentariile unor experți pretinși. Eu cred că deja se depășesc anumite limite.”

Menționăm că în răspunsul pe care l-am primit de la Poliția de Frontieră nu se lămurește din ce cauză Plahotniuc, Șor, Platon și Cavcaliuc, care au fugit din R. Moldova și despre care se spune că sunt anunțați în căutare, în realitate lipsesc din lista infractorilor căutați de către instituția respectivă.

Rugat cel puțin să-și dea cu părerea în această privință, Vasiloi a rămas pe aceeași poziție: „Nu sunt expert, sunt șeful Poliției de Fronieră. Eu conduc o instituție de stat. Ați dat interpelare? Noi v-am răspuns. Scuzați-mă, dar insistați pe anumite lucruri. Adresați-vă la experți”.

Amintim că Vlad Plahotniuc, Ilan Șor, Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc nu fac parte din nicio listă a persoanelor anunțate în căutare la nivel național și internațional. Aceștia, precum și Constantin Țuțu, se regăsesc doar pe portalul Ministerului de Interne al Federației Ruse.

Noutăţile partenerilor

comentarii: