Elena Stepaniuc afirmă că, pe parcursul zilei, mai mulţi alegători au fost aduşi cu un microbuz și cu autoturisme pentru a-și exprima opţiunea electorală.

„Ei au venit organizat. De aici au ieșit și s-au dus după gard, că acolo spuneau că dau mâncare, nu știu ce. Noi nu ne-am apropiat atât de aproape ca să vorbim cu cineva, însă ne-au spus nouă că iată iar socialiștii vin cu microbuzul și îi adus. Mai erau două mașini care aduceau câte 3-4 oameni. În microbuz, eu l-am filmat, era un microbuz galben. Deci, la vreo 10-12 persoane erau”, a spus Elena Stepaniuc.

Ofiţerul de presă al PSRM nu a fost de găsit azi pentru comentarii. De menţionat că şi în turul întâi al alegerilor locale noi, un observator din partea Platformei DA a spus că la aceleaşi secţii de votare nr. 270 şi nr. 271 din Sângera au existat urne de vot care nu au fost sigilate până la capăt şi alegători aduși în mod organizat cu mașini de ocazie, iar apoi serviți cu băuturi alcoolice și mâncare. Atunci, vicepreşedinta secţiei de votare nr. 270, Svetlana Solomițchi, a negat că au fost înregistrate nereguli.