image
Sursa foto: mitropolia.md

Mitropolia în luptă cu pandemia: Trei zile de post aspru și rugăciuni; Duminică la împărtășanie

Mitropolia Moldovei este profund îngrijorată de criza pandemică și cere clerilor și credincioșilor trei zile de post aspru din cauza epidemiei de COVID-19. La mijlocul lunii iunie, 30 de preoți din Republica Moldova s-au infectat cu noul coronavirus. Doi preoți au decedat din cauza infecției cu COVID-19.

Într-o circulară, Mitropolia Moldovei se arată profund îngrijorată de situația critică actuală din Republica Moldova generată de criza pandemică și efectele negative ale ei.

„Ținând cont de aceste triste realități, în calitate de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din Moldova binecuvântăm ca în zilele de 2, 3 și 4 iulie să se țină post aspru, petrecând aceste trei zile în rugăciune stăruitoare însoțită de metanii sau închinăciuni.

Să împreunăm exercițiul mai accentuat al postului și al rugăciunii cu pocăința sinceră, urmată de împărtășirea cu Sfintele Taine ale lui Hristos în ziua de duminică. De asemenea, important este ca pe lângă acestea să-i slujim și pe cei de lângă noi, prin manifestarea concretă a purtării de grijă și protejării sănătății acestora.

Respectând în continuare regulile date cu privire la această situație de către autoritățile civile și sanitare, reiterăm îndemnul nostru părintesc de a înălța rugăciuni și pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi de acest virus, pentru personalul medical din țara noastră, aflat în slujirea aproapelui în această perioadă, dar și pentru cei care au trecut la Domnul din cauza epidemiei de COVID-19, pentru că aceasta este una din datoriile principale ale creștinilor de a se ruga unii pentru alţii.

În istoria Ei, Biserica Ortodoxă a trecut prin mai multe asemenea perioade de nevoie și primejdie omenească, având de înfruntat și anumite boli molipsitoare, din care a reușit să iasă doar cu ajutorul celor două arme ale Ei duhovnicești: postul și rugăciunea”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

Amintim că la mijlocul lunii iunie Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale anunța că 30 de preoți din Republica Moldova s-au infectat cu coronavirusul de tip nou.

Cei mai mulți preoți infectați cu COVID-19 erau din Bălți, 8 la număr, urmați de Comrat cu 3 cazuri și Cahul cu alte 2 îmbolnăviri.

De la începutul pandemiei doi preoți au decedat din cauza infectării cu noul coronavirus.

Pe 14 iunie Mitropolia Moldovei anunța despre decesul preotului din satul Vărvăreuca care slujea la biserica „Minunea Sfântului Arhanghel Mihail”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: