image
Sursa foto: Jurnal.md / Nadejda Roșcovanu

Pe numele polițiștilor care au provocat o bătaie la o zonă de agrement din Suruceni a fost inițiată o anchetă de serviciu

Pe numele polițiștilor care au provocat o bătaie la o zonă de agrement din Suruceni a fost inițiată o anchetă de serviciu, afirmă șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

În prezent, sunt audiați toți participanții la încăierare. Acțiunile care ar defăima imaginea Poliției sunt inadmisibile și trebuie penalizate, chiar dacă se întâmplă în afara orelor de muncă, a mai spus șeful IGP.

"În cadrul IGP se examinează de către colegi prin prisma laturii disciplinare. Persoanele responsabile urmează să poarte răspundere corespunzătoare. Nu este admis ca un polițist, chiar dacă este înafara orelor de muncă, să-și permită acțiuni, care cumva ar denigra imaginea Poliției. Este prematur ca să spunem că s-au luat măsuri disciplinare, dar important este că la ziua de ieri au fost dispusă inițierea unei anchete de serviciu pe marginea cazului care a avut loc", a precizat șeful IGP.

Potrivit lui Cernăuțeanu, incidentul de la Suruceni nu este primul caz în care polițiștii dau dovadă de un comportament inadecvat.

În seara de sâmbătă spre duminică, un grup de petrecăreți, angajați ai poliției, l-a luat la pumni pe administratorul unui parc de odihnă din Suruceni. A avut de suferit și paznicul. Bătaia a început după ce petrecăreții, fiind beți, au fost rugați să părăsească localul, care se închide la ora 23:00.

În grupul petrecăreților era și Alexandru Vacarciuc, angajat al Inspectoratului de Poliție Chișinău, sediul Centru. Solicitat de Jurnal TV, Vacarciuc a declarat că nu a participat în niciun fel la încăierare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: