image
Sursa foto: captură video

VIDEO: Rusia pretinde că două drone ucrainene ar fi încercat să lovească noaptea trecută clădirea Kremlinului; Kievul neagă

UPDATE // Ucrainea respinge acuzațiile Rusiei și declară că nu are nicio legătură cu acest atac.

„Nu avem informații despre așa-numitele atacuri nocturne asupra Kremlinului, dar, așa cum a afirmat în repetate rânduri președintele Zelenski, Ucraina direcționează toate forțele și mijloacele disponibile pentru a-și elibera propriile teritorii și nu pentru a-i ataca pe alții”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ucrainene, Serghei Nikiforov.

_____

Autoritățile rusești susțin că două drone ucrainene ar fi încercat să lovească noaptea trecută clădirea Kremlinului din Moscova, în ceea ce acuză a fi o tentativă de asasinare a lui Vladimir Putin și amenință cu „o ripostă pe măsură”.

“Regimul de la Kiev a încercat să lovească cu drone reședința de la Kremlin a președintelui Federației Ruse”, transmite Moscova, care precizează că dronele au fost distruse, iar resturile acestora au căzut în zona din apropierea reședinței președintelui Rusiei, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

Imaginile de pe rețelele de socializare rusești arată nori de fum care se ridică în zona Palatului principal al Kremlinului, și cum o porțiune dintr-un acoperiș a luat foc. Totuși, veridicitatea lor nu a fost confirmată până acum, scrie Biziday.

kremlin
„Ca urmare a actului terorist, președintele Federației Ruse nu a fost rănit. Programul său de lucru nu s-a schimbat și continuă ca de obicei”, se mai arată în comunicatul Kremlinului.

Kremlinul cataloghează această acțiune ca fiind un act terorist planificat “și un atentat la viața președintelui Federației Ruse, desfășurat în ajunul Zilei Victoriei, la parada din 9 mai, la care este planificată și prezența unor oaspeți străini”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: