image
Sursa foto: Tass

Deputat PAS: E ultima iarnă când Rusia ne va putea șantaja, din 2023 e „good bye, Gazprom”; Reacția șefului de la Moldovagaz

Iarna care vine e ultima în care regimul de la Kremlin va mai putea șantaja Republica Moldova din punct de vedere energetic, susține deputatul PAS Dumitru Alaiba, șef al Comisiei parlamentare Economie, buget și finanțe.

„O să trecem de această iarnă, oricât de greu ar fi. Și da, personal cred că regimul terorist de la Kremlin va face ca să ne fie cât mai greu. Așa Kremlinul ne-a pedepsit totdeauna atunci, când am luat decizii care nu au plăcut acolo. Și vor fi din cei “patrioți” care vor sări în sus de bucurie văzând cum Kremlinul pedepsește oamenii noștri, de la nord la sud, indiferent de limba pe care o vorbesc și indiferent de cum votează. Însă știu că asta e ultima iarnă în care Kremlinul ne va mai putea șantaja energetic. Din 2023 e „good bye, Gazprom”. Trebuie doar să ducem până la capăt cele începute. Și vom fi bine”, a declarat Dumitru Alaiba.

De cealaltă parte, directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, afirmă că actualul contract semnat cu Gazprom pentru furnizarea de gaze naturale a fost semnat pentru o perioadă de 5 ani.

„Încetarea acestuia nu poate fi condiționată decât de norme prestabilite și în conformitate cu anumite proceduri. Conform regulilor pieței energetice a republicii, furnizorii și consumatorii au dreptul de a schimba furnizorul principal, dacă condițiile acestuia sunt mai atractive decât cele ale aprovizionării Gazprom”, a spus Ceban.

Precizăm fracțiunea parlamentară PAS a avut aseară o ședință cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrul Natalia Gavrilița, în cadrul căreia s-a discutat inclusiv despre șantajul energetic împotriva Republicii Moldova pus la cale de Rusia.

Noutăţile partenerilor

comentarii: