image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Reșetnicov a fost transferat din spital în Penitenciarul 13; Medicul care l-a internat riscă să fie cercetat penal

Fostul comunist Artur Reșetnicov, învinuit de îmbogățire ilicită, a fost transferat din spital în Penitenciarul nr.13. Acolo, își va executa mandatul de arestare eliberat anterior de Curtea de Apel Chișinău pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor, Artur Reșetnicov a fost escortat din Spitalul de Urgență, unde a fost internat săptămâna trecută cu o vânătaie la ochi, de către mascații CNA și procurorul anticorupție, Petru Iarmaliuc. La eveniment a fost avocatul Vladimir Moșneaga. Procurorii intenționau sa-l ducă pe fostul deputat în penitenciar saptamana trecuta, dupa pronuntarea Curtii de Apel, insa medicii s-au opus pe motiv ca Resetnicov are o rană serioasă si necesita tratament. Expertii au constatat ca diagnosticul stabilit de către medicii de la Spitalul de Urgenta nu corespunde realitatii. Medicul care a semnat documentele medicale si l-a internat pe Resetnicov risca sa fie cercetat penal. Artur Resetnicov si alti trei fosti parlamentari transfugi, Anatolie Zagorodnîi, Sergiu Sirbu si Vladimir Vitiuc, au fost pusi sub arest preventiv pentru 30 de zile, pe 4 februarie curent. Violeta Ivanov a primit atunci mandat de arestare pentru 20 de zile, ulterior fiind plasata în arest la domiciliu. Judecatoria Chisinau a dispus la inceputul lui aprilie transferarea celor patru fosti deputati in arest la domiciliu. Procurorii au atacat decizia si instanta de apel a dispus transferarea in penitenciar a lui Zagorodnii, Sirbu si Resetnicov.

Mandatul de arestare la domiciliu a Violetei Ivanov, cercetată pentru îmbogățire ilicită în dosarul celor 13 foști deputați transfugi, a fost prelungit cu încă 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

În ziua de 2 februarie curent, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție și ofițerii Serviciului de Informații și Securitate au efectuat percheziții la domiciliile a 13 foști parlamentari, bănuiți de îmbogățire ilicită. Este vorba despre Violeta Ivanov, Artur Reșetnicov, Alexandru Banicov, Vladimir Vitiuc, Victor Mîndru, Sergiu Stati, Anatolie Gorilă, Petru Porcescu, Anatolie Zagorodnîi, Galina Balmoș, Igor Vremea, Elena Gudumac și Corneliu Mihalache. Pe 4 februarie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus plasarea în izolator a cinci foști deputați – Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Anatolie Zagorodnîi, Serghei Sîrbu și Artur Reșetnicov. Atunci, Violeta Ivanov a fost plasată în arest preventiv pentru 20 de zile, iar Zagorodnîi, Vitiuc, Sîrbu și Reșetnicov – pentru 30 de zile. Violeta Ivanov a fost transferată ulterior din arest în izolator, în arest la domiciliu.

static2.cdn.jurnaltv.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: