image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Au fost înregistrate19 cazuri noi de infectare cu Covid-19 în rândul lucrătorilor medicali din RM; Cifra s-a ridicat la 1074

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 19 cazuri noi de infectare a personalului medical cu noul coronavirus. E vorba de patru medici, 10 asistenți medicali și 5 persoane care fac parte din rândul personalul auxiliar din instituțiile medicale. Astfel numărul de persoane din rândul lucrătorilor medicali infectați cu noul coronavirus s-a ridicat la 1074.

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbărveanu, a menționat după ședința Centrului Unic de Comandă că autoritățile continuă testarea intensivă a lucrătorilor din sfera medicală. „O atenție sporită le-a fost atrasă focarelor de la spitalul „Sfânta Treime” din mun. Chișinău și de la spitalul din Bălți, dar și altor instituții medicale unde la momentul actual are loc testarea intensă a personalului”, a precizat ministrul.

Amintim că în RM până în prezent au fost înregistrate șase decese în rândul angajaților medicali.

Este vorba de medicul Ecaterina Litvinschi, originară din Cricova, mun. Chișinău.

Cel de-al doilea medic care și-a pierdut viața în lupta cu Covid-19 este Ludmila Caraion, medic la substația medicală urgentă din Soroca.

La 5 aprilie a decedat reputatul medic radiolog de la spitalul republican Valeriu Pripa.

Printre cei decedați este și cazul asistentei medicale, Lidia Lungu, din Albinețul Vechi, Fălești, care s-a infectat în timp ce trata o pacientă care la rândul ei a decedat de Covid-19 pe 5 aprilie.

La19 aprilie, a decedat șeful secției chirurgie de la spitalul din Orhei, Ion Șiman.

La 1 mai a decedat Ion Cheptea, medic traumatolog de la spitalul raional Fălești

Din numărul total de persoane infectate - 4363 de persoane - 227 de pacienți sunt în stare gravă, iar 28 dintre aceștia sunt în stare extrem de gravă și sunt conectați la aparate de ventilare mecanică.

Noutăţile partenerilor

comentarii: