Șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a primăriei capitalei, Tatiana Bucearschi, a informat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, că 915 persoane cu deficiențe auditive vor primi ajutoare financiare către Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități de auz, marcată în acest an pe 27 septembrie.

Totodată, până pe data de 1 octombrie, Ziua internațională a persoanelor în etate, 2000 de oameni în vârstă vor beneficia de ajutor din partea autorităților locale. De asemenea, până la 13 noiembrie – Ziua internațională a nevăzătorilor și a persoanelor cu deficiențe de vedere, 840 de membri ai Asociației nevăzătorilor, inclusiv 37 de părinți care educă copii cu probleme de vedere, vor beneficia de un ajutor material.

Direcția generală asistență socială și sănătate a Consiliului municipal Chișinău că cetățenii care fac parte din aceste categorii, pot să se adreseze direcțiilor teritoriale asistență socială, cu o cerere și cu un minim pachet de documente.