image
Sursa foto: jurnal.md

Au fost acordate primele 5 credite în cadrul Programului „373”; Circa 9 milioane de lei sunt investite în tehnică agricolă

Primele 5 întreprinderi care au contractat credite cu dobândă avantajoasă, parțial acoperită de stat prin programul „373”, vor investi banii în utilaje moderne și în tehnică agricolă.

Începând cu data de 22 iunie 2023 și până astăzi, au fost depuse 48 de cereri din partea antreprenorilor. Aceștia pot solicita credite investiționale de până la 15 milioane de lei de la băncile comerciale partenere ale Programului guvernamental „373”. 

Reamintim că obiectivul programului „373” îl reprezintă revitalizarea activității IMM-urilor în contextul economic actual, prin acordarea de credite investiționale de către Entitățile Financiare Partenere (EFP) și compensarea parțială a ratei dobânzii de către Guvern, prin intermediul Fondului pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei (FACEM).

Rata dobânzii la creditele în valută străină va fi de 3% anual, iar în lei - de 7% anual. Creditele investiționale pot fi contractate de IMM-uri pe un termen de până la 7 ani, cu o perioadă de grație de până la 3 ani.

Programul „373” prevede și garantarea cu până la 40%, după caz, din valoarea creditelor, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor (FGC) din portofoliul ODA.  

Noutăţile partenerilor

comentarii: