În urma măsurilor întreprinse s-a stabilit că figuranții acționau pe timp de noapte, doar în zilele de weekend.

Aceștia pătrundeau în centre comerciale și oficii prin geam sau deteriorarea lacătului de la intrare, cu ajutorul unor răngi metalice. Indivizii au sustras mai multe seifuri metalice în care se aflau sume de bani, cauzând proprietarilor un prejudiciu material considerabil care depășește suma de 800 000 de lei.

De asemenea, în „palmaresul” figuranților sunt înscrise o serie de furturi din gospodăriile oamenilor, de unde au fost sustrase atât bunuri materiale, cât și produse alimentare. Aceștia au fost reținuți de polițiști.

Astfel, în rezultatul unui șir de percheziții desfășurate de oamenii legii la domiciliile şi în unităţile de transport ale învinuiților au fost depistate și ridicate mai multe bunuri materiale, printre care: mijloace bănești în valută națională și străină, muniții deținute ilegal, lucruri vestimentare pe care le îmbrăcau în timpul comiterii infracțiunilor (îmbrăcăminte, încălțăminte, căciuli, chipiuri), obiecte pe care ultimii le foloseau (lanternă, răngi metalice) și alte instrumente, folosite în construcție, de diferite modele, care prezintă interes pentru ancheta penală. Totodată, la domiciliu unuia dintre figuranți a fost depistată o plantație de cânepă.

De menționat că, învinuiții sunt anchetați de către autoritățile de drept din Ucraina pentru infracțiuni analogice. În cadrul schimbului de informații cu omologii din Ucraina, s-a stabilit că, în anul 2016, figuranții, în comun cu alte două persoane, ar fi pătruns în incinta unui complex comercial din or. Novodnestrovsc, de unde au sustras 3 safeuri metalice în care se aflau mijloace bănești și bijuterii din aur.

În privința bănuiților sunt inițiate câteva cauze penale pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt în proporții. Ambelor persoane reținute le-a fost aplicat arestul pentru 30 de zile.

Conform Codului Penal al Republicii Moldova, persoanele culpabile de „Furt” se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Ofițerii de investigații continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și complicitatea suspecților la săvârșirea altor infracțiuni pe teritoriul țării.