image
Sursa foto: Jurnal.md

PA a finalizat urmărirea penală în dosarul concesionării AIC; Prejudiciul cauzat RM, peste 392 de milioane de lei

Procuratura Anticorupție anunță, joi, că a terminat urmărirea penală pe un alt segment al investigației ce vizează concesionarea Întreprinderii de Stat Aeroportul Internațional Chișinău.

Obiectul investigației cuprinde acțiunile ilegale ale persoanelor publice și de demnitate publică la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, ce au cauzat statului prejudiciu material de 392.105.823 de lei.

În cadrul cauzei penale au fost puși sub învinuire 8 persoane publice și cu funcții de demnitate publică și anume: un fost prim ministru al Republicii Moldova, un fost ministru al Economiei, un fost director al Agenției Proprietății Publice, un fost director adjunct al Agenției Proprietății Publice, un fost șef adjunct al Direcției din cadrul Agenției Proprietății Publice, un fost director general interimar al ÎS Aeroportul Internațional Chișinău, un fost director financiar al ÎS Aeroportul Internațional Chișinău și un șef al Serviciului analiză economică al ÎS Aeroportul internațional Chișinău.

În scopul recuperării prejudiciului cauzat, Procuratura Anticorupție în comun cu ARBI a CNA a aplicat sechestru pe bunurile și activele învinuiților în sumă de 28.720.729,91 de lei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: