image
Sursa foto: jurnal.md

De ce lui Ion Ceban i se închid ușile în România? Expert politic de la București: „Face planuri cu Moscova”

Lui Ion Ceban i se închid ușile în România, deoarece ar vrea să își construiască pe banii României imaginea de om politic acceptat de vest și în același timp face planuri cu Moscova cum să consolideze coloana a V-a din RM. Opinia aparține comentatorului politic de la București, Cristian Hrițuc.

Potrivit expertului, până și primarii din România ar fi început să înțeleagă ce scopuri urmărește Ion Ceban, primarul Chișinăului. „Chițac, primarul Constanței, a anulat în ultimul moment acordul de înfrățire cu Chișinăul. Azi, Ceban dă reacții pline de venin, jignește și face spume la gură. Lui Ceban i se închid ușile în România. De ce? Nu e cinstit. Vrea pe banii României să își construiască imaginea de om politic acceptat de vest, în același timp face planuri cu Moscova cum să consolideze Coloana a 5-din Republica Moldova”, notează analistul politic.

Cristian Hrițuc a mai adăugat că România ajută cetățenii din Republica Moldova direct. „Nu e nevoie de un intermediar, de genul lui Ion Ceban, care să ducă banii prin firmele agreate, ca astfel să își facă și rost de fonduri pentru campanie și imagine de acceptat și să se laude și cu realizările făcute de alții. Domnule Ceban, de la ruși cam câți bani ați luat că după atâtea vizite, ar fi trebuit să vedem rezultate spectaculoase. Aa, bani nu, doar indicații”, conchide expertul de la București.

Amintim că Primăria Constanța anunțase, luni, o ceremonie de semnare a acordului de înfrățire între orașele Constanța și Chișinău. Evenimentul urma să aibă loc marți, la Prefectura Constanța. La câteva ore de la anunțul semnării acordului, primăria Constanța a anunțat că evenimentul nu va mai avea loc.

Primarul de Chișinău, Ion Ceban, a făcut parte anterior din Partidul Comuniștilor (PCRM) condus de fostul președinte Vladimir Voronin, după care a fost unul dintre primii transfugi la Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) în anul 2012. Tot Ceban a lansat informații alarmiste cu privire la refugiații ucraineni, susținând că „în perioada următoare, din bunul nostru simț, ne putem trezi cu lucruri urâte, începând de la furturi, tâlhării, abuzuri și vandalism care deja au loc”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: