image
Sursa foto: Foto: Nadejda Roscovanu

PSRM: Suntem împotriva „lockdown-ului” pe care insistă Maia Sandu

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova insistă pe faptul că „nu trebuie distrusă economia” şi este împotriva „lockdownd-ului” pe care insistă preşedinta Maia Sandu. Socialiştii susţin că decizia aparţine Maiei Sandu şi nu majorăţii membrilor CSS.

Indicaţiile la adresa Parlamentului şi Guvernului nu ţin nicidecum de competenţa şefului statului. Dacă are propuneri de acţiuni legate de combaterea pandemiei, să le facă public, inclusiv cu indicarea surselor financiare, dacă acestea prevăd cheltuieli”, citează IPN din reacţia socialiştilor.

PSRM menţionează că solicitarea Maiei Sandu de a stopa orice activitate economică pentru următoarele săptămâni pare ciudată, în condiţiile în care preşedinta cere în continuare alegeri parlamentare anticipate.

Președintele țării, Maia Sandu, a recomandat Guvernului şi Parlamentului instituirea stării de urgenţă pentru două săptămâni sâmbătă, 13 martie, după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. La un briefing de presă, președintele a cerut Guvernului să detalieze și să prezinte Parlamentului, în termen de trei zile, un set de propuneri pentru gestionarea crizei pandemice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: