image
Sursa foto: jurnal.md

Ultima oră: Guvernul cesionează datoria Termoelectrica către Energocom, drept răspuns la ultimatumul dat de Gazprom

Guvernul a cesionat datoria Termoelectrica către Energocom. Decizia a fost luată de cabinetul de miniștri într-o ședință convocată în această dimineață.

„Ne-am întrunit ca să ne asigurăm că cetățenii au acces la gaze naturale. Pe 22 noiembrie am primit notificare de la Moldovagaz, care la rândul ei a primit notificare de la Gazprom. Am avut mai multe ședințe pentru a identifica o soluție. Am găsit soluția - de a cesiona datoria de stat Termoelectrica către Energocom, care ne ajută să acoperim o datorie istorică a unei companii de stat. Reducem dependența ÎS Termoelectrica de Moldovagaz. Această datorie trece în gestiunea a două întreprinderi de stat controlate în totalitate de Guvern. Stingem o parte a datoriilor istorice confirmate prin decizii judecătorești și trecem gestiunea acestor datorii în gestiunea Guvernului”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.

„Acesta nu este un ajutor de stat, că au fost speculații. Datoria nu dispare. Termoelectrica rămâne datoare, doar că nu Moldovagaz, ci Energocom”, a precizat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: