image
Sursa foto: Jurnal.md

Președintele Maia Sandu va invita, începând cu ziua de luni, fracțiunile parlamentare la consultări

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va invita, începând cu ziua de luni, 28 decembrie, fracțiunile parlamentare la consultări. Anunțul a fost făcut de serviciul de presă al Președinției.

Potrivit aceleiași surse președintele Maia Sandu a avut astăzi o întâlnire cu prim-ministrul în exercițiu, Ion Chicu, la care au fost discutate problemele cu care se confruntă cetățenii din RM.

Președintele Maia Sandu a menționat că demisia Guvernului este un pas necesar pentru dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Cetățenii își doresc un parlament reprezentativ care să rezolve problemele cu care se confruntă pe moment societatea.

Amintim că premierul demisionar Ion Chicu a anunțat azi, după întâlnirea cu președintele Maia Sandu că va asigura interimatul funcției până la 31 decembrie, curent. La fel, până la această dată, va asigura interimatul funcției, ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuță și ministrul Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatâi. Ceilalți miniștri vor continua să activeze și în 2021.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: