image
Sursa foto: partidulsor.md

„Nimeni nu vrea să mă asculte”! Șor cere să fie audiat vineri în Parlament prin videoconferință

Într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor declară că este singurul deținător de informații despre ceea ce s-a întâmplat, cum s-a întâmplat, și „cum poate fi soluționată problema privind recuperarea banilor” din jaful bancar, doar că nimeni nu vrea să-l asculte. Acesta cere să fie audiat vineri în Parlament, prin videoconferință.

În calitate de președinte al unui partid politic, de deputat al acestei legislaturi, în calitate de lider al fracțiunii parlamentare, mă adresez președintelui Parlamentului să mi se ofere posibilitatea, prin videoconferință, să fiu audiat vineri pe tema miliardului. Poate fi o „luare de cuvânt” sau o altă formă care vă este comodă. Nu contează modul de organizare, pentru mine este important să auziți câteva aspecte. În primul rând, discursul meu va conține trei teze. Teza cu numărul unu: Ce s-a întâmplat cu adevărat? Teza cu numărul doi: De ce s-a întâmplat asta? Iar teza cu numărul trei este cea principală: Cum poate fi rezolvată această problemă, astfel încât banii să ajungă cât mai repede în buget? Îmi doresc foarte mult ca, vineri, din păcate, deocamdată, prin intermediul unei videoconferințe, ca cetățenii Republicii Moldova, deputații, să audă, în premieră, adevărul”, a spus Ilan Șor. 

Liderul Partidului „ȘOR” a mai menționat că după dezvăluirile pe care ar vrea să le facă în cadrul audierilor, va solicita crearea unei comisii parlamentare, care să monitorizeze „punerea în aplicare a planului său de returnare a banilor” și totodată, își dorește „să contribuie zilnic la realizarea acestui plan”.

Amintim că vineri 20 august deputații vor audia raportul privind procesul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat la şapte ani de închisoare încă în 2017, de prima instanță, pentru implicarea în furtul din sistemul bancar. Sentința a fost atacată în instanța de apel. În februarie 2018, dosarul de condamnare a fost transferat la Curtea de Apel Cahul. De atunci au fost convocate zeci de ședințe de judecată, majoritatea dintre ele fiind amânate din diferite motive. Liderul Partidului „ȘOR” este fugar, fiind anunțat în căutare internațională la 30 iulie 2019.

Noutăţile partenerilor

comentarii: