image
Sursa foto: FC Barcelona, Forbes

Un nou lider în topul celor mai valoroase cluburi de fotbal publicat de revista Forbes

Real Madrid a câștigat El Clasico, dar rivala Barcelona a urcat pe primul loc în topul celor mai valoroase cluburi de fotbal din lume, conform publicației americane Forbes.

Catalanii i-au depășit pe madrileni la o diferență mică, iar podiumul este completat de deținătoarea UEFA Champions League, Bayern Munchen. Clasamentul se bazează pe veniturile cluburilor, dar ia în considerare și deficitul bugetar.

Chiar dacă a anunțat pierderi de peste 400 de milioane de euro, Barcelona are în continuare încasări importante - de exemplu, este gruparea care primește cei mai mulți bani din televizări, peste 200 de milioane de euro.

Iar Real Madrid rămâne cel mai priceput club în materie de marketing, încasând 430 de milioane de euro din sponsorizări, publicitate și alte tranzacții comerciale în sezonul 2019-20.

Două echipe au cunoscut ascensiuni importante - Liverpool a urcat 3 locuri și a ajuns pe locul 5, în spatele lui Manchester United, clubul care a coborât de pe podium.

Urmează City pe 6, în fața lui Chelsea și Arsenal, în timp ce în top 10 apare PSG și-a dublat valoarea și intră în elită.

Din top 10 lipsesc nume precum Juventus, Inter și Atletico Madrid.

Topul Forbes al celor mai valoroase cluburi

1. Barcelona - 4.76 miliarde de dolari

2. Real Madrid - 4.75 miliarde de dolari.

3. Bayern Munchen - 4.22 miliarde de dolari.

4. Manchester United - 4.2 miliarde de dolari.

5. Liverpool - 4.1 miliarde de dolari.

6. Manchester City - 4 miliarde de dolari.

7. Chelsea - 3.2 miliarde de dolari.

8. Arsenal - 2.8 miliarde de dolari.

9. Paris Saint-Germain - 2.5 miliarde de dolari.

10. Tottenham Hotspur - 2.3 miliarde de dolari.

Citeşte mai mult despre

comentarii: