image
Sursa foto: jurnal.md/ Nadejda Roșcovanu

Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare cu executare în dosarul fraudei bancare

Deputatul fugar Ilan Șor a fost condamnat la 15 ani de pușcărie cu executare. Sentința a fost pronunțată astăzi de Curtea de Apel, este una definitivă și executorie.

Instanța a admis integral și acțiunea civilă, astfel bunurile lui Șor în valoare de peste cinci miliarde de lei pe care a fost pus sechestru urmează să fie confiscate în favoarea statului.

„În sfârsit un caz în care justiția a triumfat și în țara noastră. Șor - condamnat definitiv de Curtea de Apel la 15 ani de închisoare! Oriunde ar servi el detenția, în Israel sau Moldova - bunurile pe care a fost aplicat sechestru acum vor fi confiscate în favoarea statului - 5 miliarde de lei! Și asta doar pe dosarul pe care s-a dat decizia azi. Mai urmează și altele”, a comentat șefa Comisiei Juridice din Parlament, Olesea Stamate.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat de o instanță de fond la 7 ani și jumătate de închisoare în dosarul jafului din sistemul bancar, dar până acum s-a aflat în libertate până la pronunțarea unei decizii finale în acest caz

Dosarul lui Șor s-a aflat pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018, fiind amânate zeci de ședințe de judecată. În august 2021, Curtea Supremă de Justiție a emis o încheiere irevocabilă, prin care dosarul lui Ilan Șor a fost strămutat la Curtea de Apel Chișinău, de la Curtea de Apel Cahul. Totodată, a fost menținută măsura preventivă – arestul în privința lui Ilan Șor și anunțarea în căutare.

Deși nu a recunoscut oficial, Ilan Șor ar fi părăsit Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a cedat guvernarea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: