Papa Francisc l-a primit într-o audienţă privată pe cardinalul filipinez Luis Antonio Tagle la sfârşitul lunii august, iar pe 10 septembrie acesta a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la sosirea cu avionul în Manila.

Potrivit agenţiei de presă italiene ANSA, cardinalul Parolin şi-a arătat îngrijorarea luni pentru starea de sănătate a prelatului filipinez, care face parte din Curia Romană (administraţia centrală a Vaticanului) şi care s-a întors în ţara de origine cu ocazia “aniversării mamei sale”.

„Să sperăm că nu este nimic grav”, a apus acesta. “Papa este supravegheat constant”, a adăugat secretarul de stat, spunând că nu crede că Suveranul Pontif ar fi contractat virusul. Papa Francisc discută fără să poarte mască facială cu persoanele care vin în audienţe la palatul apostolic.

Sfântul Scaun a confirmat faptul că Papa Francisc a realizat teste pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus după ce un prelat, care locuieşte în aceeaşi reşedinţă cu Suveranul Pontif, a fost testat pozitiv în luna martie.