image
Sursa foto: privesc.eu

Inga Grigoriu cere informații despre modul în care au fost repartizate ajutoarele primite din exterior

Deputata Platformei DA Inga Grigoriu cere informații de la Ministerul Sănătății despre modul în care au fost repartizate ajutoarele primite din afara țării.

Potrivit legislatoarei, în această perioadă, Republica Moldova a beneficiat de mai multe ajutoare umanitare oferite de alte state, inclusiv de partenerii de dezvoltare, ultimul transport de ajutor umanitar trimis de România fiind extrem de important.

Inga Grigoriu se întreabă, totuși, de ce în aceste condiții guvernarea continuă să ceară ajutorul cetățenilor în vederea acoperirii necesității cu echipamente de protecție a persoanelor care se află în prima linie, în special, a medicilor.

„Nu este clar în ce mod sunt distribuite ajutoarele, cine beneficiază de ele și care sunt criteriile conform cărora aceste ajutoare sunt repartizate”, a menționat Inga Grigoriu.

În aceste circumstanțe, deputata a făcut cu un demers la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prin care cere să i se prezinte extrasul din registrul de evidență a ajutoarelor umanitare recepționate, criteriile de repartizare și lista instituțiilor beneficiare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: