image
Sursa foto: facebook

Cum comentează Vlad Bilețchi informația că Ruslan Doboș, un om din anturajul lui Platon, i-ar fi tată

Liderul AUR, Vlad Bilețchi, neagă informația că Ruslan Doboș i-ar fi tată biologic și califică informația apărută pe un site din România, ca fiind denigratoare. Totodată el anunță că după alegeri va prezenta probe și îi va acționa în judecată pe cei care au distribuit acest „fals”.

Un site din România, podul.ro, a publicat recent un articol în care afirmă că tatăl biologic al lui Vlad Bilețchi ar fi Ruslan Doboș, o persoană din anturajul controversatului afacerist Veaceslav Platon și că Vlad Bilețchi ar fi de fapt Vlad Doboș, iar AUR ar fi beneficiat de finanțare de la Platon.

Anterior Jurnal.md a relatat că Ruslan Doboș, fost director adjunct al Companiei „ASITO”, a fost reținut în 2016 și condamnat la 12 ani de detenție, după ce, potrivit procurorilor, a falsificat un contract și a transferat 3, 29 milioane de lei din contul companiei pe numele unui agent economic, apoi printr-un contract fictiv dintre agentul economic și o companie offshore, banii au ajuns pe un cont deschis în Federația Rusă.

În 2018 Ruslan Doboș a fost achitat de Curtea de Apel Chișinău, după ce procurorul Adriana Bețișor i-a recalificat acțiunile. Atunci fostul ministru de Interne, Andrei Năstase a solicitat o anchetă în privința lui Bețișor, menționând că Ruslan Doboș ar fi oferit procurorilor o mită de 50 de mii de euro.

Vlad Bilețchi a declarat pentru Jurnal.md că informația că Ruslan Doboș i-ar fi tată este un fals și o provocare.

„Nu voi spune acum cine este tatăl meu, pentru că nu mi se pare relevant să discut în campanie despre membrii familiei mele. Dar după alegeri voi organiza o conferință la care voi veni cu probe și voi cere tragerea la răspundere a autorilor acestei dezinformări. În viziunea mea este vorba de PUN care este afiliat „Podul.ro”. Noi, spre deosebire de ei, însă niciodată nu ne-am temut să spunem public că locul lui Plahotniuc, Platon, Bețișor și alții, e la închisoare”, a spus Vlad Bilețchi

În context, liderul AUR a adăugat doar că nu vrea să dezvăluie identitatea tatălui pentru a-și proteja familia. Acesta a mai spus că a avut o copilărie marcată de lipsuri financiare pe care împreună cu mama lui, economist de profesie, a petrecut-o în apartamentul bunelului, Nicolae Bilețchi.

Liderul AUR a refuzat să spună dacă mai păstrează legătura cu tatăl său ori de la ce vârstă nu mai are nicio legătură cu acesta.

„Nu vreau să dau apă la moara celor care au pus la cale această provocare. Nu vreau să implic familia în campania electorală. Copiii nu răspund pentru greșelile părinților, buneilor. Din păcate această situație a contribuit și la faptul că acum bunelul meu e la spital, la reanimare. Cu același succes, în loc de program electoral aș fi putut să anunț în campanie că m-am căsătorit cu trei săptămâni în urmă și că în septembrie vom avea un copil. Prefer însă să discut programul electoral și să le spunem alegătorilor viziunile noastre pentru un trai mai bun” a conchis Vlad Bilețchi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: