image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roșcovanu

Instanța a admis cererea de chemare în judecată depusă de Maia Sandu în privința lui Igor Dodon și pliantele defăimătoare

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a emis astăzi o hotărârea prin care admite cererea de chemare în judecată a candidatului la prezidențiale Igor Dodon, depusă de Maia Sandu pe faptul pliantelor tipărite de PSRM, în care se conțineau falsuri despre Maia Sandu.

Se amdmite parțial cererea de chemare în judecată depusă de Maia Sandu către Igor Dodon cu privire la apărarea demnității, onoarei și reputației, ca întemeiată. Se constată că informații expuse în pliantul candidatului la funcția de președinte al RM, Igor Dodon, anume sintagmele „promovarea unei politici rusofobe”, ”legalizarea căsătoriilor dintre homosexuali și adopția copiilor de către aceste familii”; „deteriorarea relațiilor cu Tiraspolul”, se arată scris în hotărârea judecătoriei Chișinău.

Totodată, instanța cere candidatului Igor Dodon, susținut de PSRM, încetarea răspândirii informațiilor defăimătoare în adresa Maiei Sandu.

Amintim că în plină campanie electorală pentru alegerea şefului statului, atât în capitală, cât şi în raioane au fost distribuite pliante cu mesaje denigratoare şi manipulatorii la adresa candidatei Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu. Foile volante, avertizau despre o eventuală invazie a refugiaţilor în Republica Moldova, închiderea grădiniţelor, dispariţia satelor şi „pericolul” homosexualilor.

Jurnal.mdJurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: