„Haideți să ne clarificăm ce s-a întâmplat cu acest caz, cel puțin din informația de care dispun eu. Îl cunosc pe domnul Gațcan destul de mult timp. Ceea ce s-a întâmplat în aceste zile cu dumnealui, eu regret foarte mult. Regret că pe de o parte și-a șifonat destul de tare imaginea, pe de altă parte, eu cred că a făcut o greșeală foarte mare atunci când s-a dat copleșit, înduplecat sau poate șantajat și a făcut acel pas cu câteva zile în urmă”, a spus Dodon în cadrul vblogului „Președintele răspunde”.

„El a venit la mine într-o zi puțin speriat și mi-a spus că a venit o rudă a nănașei fiicei, nu stiu cine, de la Violeta Ivanov, și i-a pus pe masă 500 mii de euro. A doua zi a venit la mine si mi-a spus că el categoric nu acceptă.

I-am spus du-te la procuratura. N-a vrut sa se duca la Procuratura Generala să depună denunț.

Ce s-a întâmplat cu dânsul cu câteva zile în urmă noi încă o sa aflam. Eu încă n-am discutat cu dumnealui. Dar pot înțelege și poziția colegilor mei de partid. Pentru victoria domnului Gațcan la Hâncești au lucrat toți deputații din PSRM și marea majoritate a consilierilor municipali care au trecut din casă în casă. Înțeleg emoțiile colegilor din PSRM”, a spus Dodon.

Totodată el a ținut să precizeze că nu susține acțiunile acestora cu coroane funerare depuse la centrul medical fondat de Gațcan și amenințarea familiei acestuia. Igor Dodon a mai declarat că pe moment nu știe unde se află Ștefan Gațcan.

„Știu că a fost o discuție la fracțiunea noastră și dânsul a depus cererea de părăsire a fracțiunii. Dat fiind faptul că le-a spus colegilor că sunt riscuri asupra sănătății dumnealui, președintele fracțiunii PSRM mi s-a adresat cu o cerere să-i asigurăm paza de stat. Avea frică pentru viața sa legată de cei care l-au scos și l-au impus câteva zile în urmă să scrie cerere. El, probabil, se temea și i-am dat pază de stat. Poftim! Dar a avut nevoie de pază doar până la ieșirea din țară. După cum m-au informat colegii, dumnealui le-a spus la hotar că nu mai are nevoe de pază și a plecat împreună cu soția și copiii. E decizia dumnealui să depună cerere, să lase mandatul și să plece”, a conchis Dodon