Raluca Stroe Brumariu a demisionat din funcţia de coordonator interimar cu atribuţii de director al Direcţiei Ştiri din Societatea Română de Televiziune, notează Mediafax.

Brumariu a preluat conducerea Ştirilor TVR în luna mai, printr-o decizie a fostului preşedinte-director general al SRTv, Stelian Tănase. Aceasta l-a înlocuit la acel moment, în această funcţie, pe Claudiu Lucaci.

În acest sens, Dragoş Pătraru, realizatorul „Starea Naţiei”, de la TVR 1, a scris pe blogul său că îi este ruşine că TVR nu a difuzat imagini despre tragedia din Colectiv, precizând că a aflat, cu stupefacţie, că nu există o procedură de intrare în Breaking News.

Pe de altă parte, Mihaela Carpea, jurnalistă în SRTv, a scris pe contul său de Facebook că jurnalişti ai Televiziunii Române au fost prezenţi în noaptea de vineri spre sâmbătă la locul tragediei, informaţiile fiind difuzate pe site-ul stiri.tvr.ro şi pe pagina de Facebook a Ştirilor TVR, în condiţiile în care nimeni cu responsabilitate din TVR nu a decis întreruperea emisiei obişnuite a televiziunii publice.

Şi un membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, Valentin Jucan, a criticat pe Facebook faptul că TVR nu a difuzat vineri noapte informaţii în regim de breaking news despre tragedia din Colectiv.

Potrivit Hot News, cazul TVR a fost semnalat si de membrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) Valentin Jucan într-o scrisoare deschisă adresată comisiilor de specialitate din Parlament, în care acesta afirmă că „este inadmisibil ca postul public de televiziune să nu aibă posibilitatea de a se mobiliza în astfel de situaţii de dezastru. Lipsa unei proceduri pentru situaţii de urgenţă care necesită intrarea postului public în regim Breaking News este de netolerat”.