image
Sursa foto: Jurnal.md

Energocom a aprobat procedura de achiziție a gazelor naturale prin negocieri directe

Consiliul SA Energocom a aprobat procedura de achiziție a gazelor naturale prin negocieri directe, care prevede transparența maximală și se va desfășura sub monitorizarea Consiliului. cu participarea mai multor companii internaționale cu reputație și experiență.

Potrivit lui Alexandru Slusari, membru nou în Consiliul de administrare al SA Energocom, organul de administrare a stabilit și niște parametre de achiziționare a gazelor, cum ar fi cantități procurate, prețul plafon, formula de preț și condițiile de livrare.

„În prezent, cotațiile internaționale la gaze au scăzut la cel mai mic nivel din ultimii 2 ani. În acest context, cred că în scurt timp vor fi noutăți pozitive pentru cetățenii noștrii. Energocom deja a doua lună furnizează gaz către Moldovagaz la preț sub 670 de dolari pentru 1000 m3. Nu văd nici un argument economic de ce compania, afiliată Gazpromului sau ANRE nu inițiază micșorarea tarifelor pentru consumatori finali”, a comentat Slusari.

Preciză că, în prezent, consumatorii casnici achită un tarif pentru gaz de 29 de lei,27 de bani pentru un metru cub. La începutul acestei luni, premierul Dorin Recean a dat asigurări că tariful pentru gazele naturale plătit de consumatorii finali va scădea în câteva luni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: