image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Dorin Recean: Aveți promisiunea mea că în noul sezon vom intra cu tarife mai mici la gaz

Tariful pentru gazele naturale plătit de consumatorii finali va scădea în câteva luni, dă asigurări premierul Dorin Recean.

„Guvernul are o preocupare în ceea ce privește prețul la energie. Iată am făcut primul pas și am realizat descreșterea tarifelor la energia electrică. Acum eu și membrii Guvernului lucrăm ca în următoarea etapă, în maximum câteva luni, să putem să micșorăm și tarifele la gaze. Guvernul întreprinde măsurile necesară. Și membrii Guvernului și cei de la Energocom au fost în România ca să exploreze toată posibilitățile pentru a achiziționa gaz mai ieftin și, respectiv, asta ar trebui să ducă la descreșterea tarifelor. Aveți promisiunea mea că în noul sezon vom intra cu tarife mai mici”, a declarat Recean.

Precizăm că, în prezent, consumatorii achită pentru un metru cub de gaze naturale aproape 30 de lei, tarif aprobat în octombrie anul trecut. Tariful a crescut atunci după majorarea prețului de achiziție a gazelor naturale

La mijlocul lunii trecute, tarifele la energia electrică au scăzut. Astfel, consumatorii din nordul țării achită 3 lei și 58 de bani pentru un kwh, cu 26 de bani mai puțin, iar prețul pentru consumatorii din centrul și sudul țării este 2 lei și 99 de bani, cu 43 de bani mai mic față de vechiul tarif.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: