image
Sursa foto: jurnaltv.md

Femeia din Republica Moldova care a ajuns să dețină trei clinici în Irlanda // VIDEO

În anii '90, Angela Pârvu a absolvit medicină în Moldova. Timp de 10 luni a încercat să activeze acasă, însă criza de pe atunci a trimis-o în România, unde a muncit în acest domeniu timp de câțiva ani. Greutățile și lipsurile au determinat-o să-și ia copiii și să plece în Irlanda unde a lucrat în curățenie și în localuri de fast-food. Timp de trei ani a încercat să fie acceptată ca medic de consiliul medical din Țara Smaraldului, însă răspunsul era unul și același. Astăzi, moldoveanca este medic de familie și deține trei clinici în Irlanda.

În cadrul emisiunii „Cealaltă Basarabie” de la Jurnal TV, Angela Pârvu a povestit cum a reușit să deschidă trei clinici medicale la Dublin, de ce este atât de complicat să ajungi medic de familie în Irlanda, dar și prin ce se diferențiază sistemul lor medical de cel moldovenesc.

Știa că vine din Moldova, o țară despre care puțin cunosc, iar pentru ca pacienții să nu fie sceptici în privința profesionalismului ei, s-a dedicat în totalitate ca să-și facă meseria la cel mai înalt nivel.

Astăzi la cele trei clinici ale Angelei Pârvu activează persoane atât din Moldova, cât și din România.

Sunt peste două decenii de când a plecat din țară, însă femeia nu a uitat pentru nici o clipă de unde-i sunt rădăcinile.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: