image
Sursa foto: Facebook/Cojocaru Gabriela

O tânără din Republica Moldova, populară în China: Are două milioane de urmăritori pe TikTok și joacă în filme // VIDEO

Într-un univers plin de ritm și culoare, Gabriela Cojocaru se remarcă drept un adevărat fulger în peisajul cultural chinezesc. Cu peste două milioane de urmăritori pe TikTok și participări strălucitoare în filmele chinezești, tânăra este un fenomen în ascensiune. La „Cealaltă Basarabie”, descoperim povestea unei tinere moldovence care cucerește chinezii.

În ultimile decenii, mulți conaționali au ales să-și încerce norocul în diverse țări europene, America sau Rusia. În mijlocul acestui val migrator însă, Gabriela Cojocaru și-a descoperit propriul drum spre China. Această alegere neobișnuită a făcut-o să iasă în evidență și să devină o figură remarcabilă în ţara adoptivă, iar Republica Moldova a devenit recunoscută pe continentul asiatic graţie frumuseții și talentului tinerei.

A început să danseze încă din adolescență, însă Gabriela nu îndrăznea nici să viseze că această pasiune ar putea să o poarte tocmai în inima vibranta a Chinei. A făcut primii paşi de dans încă în adolescenţă. De atunci a fost hotărâtă să-și urmeze pasiunea pentru mişcarea ritmică. Determinată să-și perfecționeze abilitățile, a urmat cursurile unui colegiu de coregrafie în Moldova.

Gabriela s-a născut într-un sat pitoresc din raionul Cimișlia. Ea face parte dintr-o generație de copii care au crescut fără prezența constantă a părinților, aceștia fiind plecați peste hotare în căutarea unei stabilități financiare. Tatăl Gabrilei a fost primul care a plecat peste hotare când ea avea doar trei ani.

În pofida anilor care au trecut și a distanței care i-a separat, Gabriela își amintește clar momentul reîntâlnirii cu tatăl său. După câțiva ani de absență, revederea a fost marcată de emoții și sentimente contradictorii.

Iar când avea aproximativ cinci ani a plecat și mama ei peste hotare. După plecarea mamei, au rămas în grija bunicilor. Aceste schimbări i-a învățat lecții de responsabilitate, iubire și reziliență. Bunicii au fost surse de susținere și inspirație, oferindu-le un mediu cald și sigur în care să crească și să se dezvolte.

În timp a înțeles cât de mult au maturizat-o plecările părinților.

Oportunitatea de a pleca în China a apărut în viața Gabrielei în timp ce-şi făcea studiile la colegiul de coregrafie. După prima sa experiență în China, a făcut o descoperire semnificativă pentru ea.

În momentul în care a pășit pe meleagurile chineze, Gabriela nu a trecut neobservată. Acest lucru a fost posibil datorită provinienţei sale europene. Diferența culturală a stârnit interesul și curiozitatea chinezilor.

În prima perioadă în China, Gabriela a avut parte de o experiență specială și plină de descoperiri. A fost momentul în care a avut ocazia să exploreze și să înțeleagă cultura chineză în profunzime. În primele etape ale experienței sale în China, Gabriela a început să-și descfășoare activitatea ca dansatoare.

Gabriela a înțeles de la început că pentru a se integra în cultura chineză, este necesar să învețe limba localnicilor. Odată cu studierea limbii chineze au început să se deschidă noi uși și oportunităţi.

Atunci când a descoperit puterea și influența rețelelor de socializare, direcția de activitate a Gabrielei s-a schimbat în mod semnificativ. Realizând potențialul imens al mediului online, ea și-a adaptat strategia și a început să-și construiască o prezență puternică pe TikTok-ul chinezesc.

Pe parcursul călătoriei sale în China, Gabriela și-a extins orizonturile și și-a diversificat abilităţile. Şi-a construit o carieră complexă, ajungând actriță în filmele chinezeşti. Tranziția impresionantă a demonstrat versatilitatea și talentul său artistic.

În China, Gabriela este un ambasador dedicat al țării sale natale, Moldova. Ori de câte ori a avut ocazia, ea a promovat cu mândrie și pasiune frumusețea și cultura de acasă. Prin intermediul rețelelor de socializare, a aparițiilor publice și a colaborărilor artistice, Gabriela a împărtășit cu lumea bogăția tradițiilor și obiceiurilor din Moldova. Gabriela își dorește cu ardoare să aducă turiști chinezi în Moldova şi să le ofere oportunitatea unică de a descoperi frumusețea, cultura și gastronomia țării noastre. Convinsă de bogăția și autenticitatea patrimoniului moldovenesc, ea vrea să ofere turiștilor chinezi experiențe memorabile, care să le rămână în inimă pentru totdeauna.

Gabriela recunoaște cu sinceritate că Moldova i-a oferit multe daruri fără de preţ, care au influenţat evoluţia sa personală şi profesională, devenind astăzi artista recunoscută în China. Originea sa a fost fundamentul pe care și-a construit pasiunea pentru dans și artă, iar valorile și învățămintele primite în copilărie au fost lumina călăuzitoare în străinătate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: