image
Sursa foto: ru1.md

Renato Usatâi spune că va monitoriza personal mersul anchetei în cazul tânărului din Elizaveta, împușcat de un carabinier

Primarul de Bălți, Renato Usatâi, declară că va monitoriza personal mersul anchetei în cazul tânărului împușcat mortal în satul Elizaveta de către un căpitan de carabinieri.

„Am auzit multe versiuni și speculații privind cele întâmplate. Pot spune una: din cele spuse de martori, motive ca să tragă într-un om polițistul nu avea. Îi susțin în totalitate pe oamenii din Elizaveta care au ieșit la proteste și cer o anchetă corectă. Voi monitoriza personal acest caz”, a scris Usatâi, pe pagina sa de facebook.

Amintim că pe 13 ianuarie, în satul Elizaveta din municipiul Bălţi, un tânăr de 23 de ani a fost împușcat de un militar. Potrivit Inspectoratul General de Carabinieri al MAI, acesta se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, iar arma personală era deținută legal. Carabinierul a primit 30 de zile de arest.

Între timp, mai mulți locuitori din satul Elizaveta organizează proteste și cer socoteală procurorului în gestiunea căruia se află dosarul tânărului împușcat mortal. Oamenii se arată nemulțumiți de pedeapsa pe care o solicită Procuratura, de la 10 la 15 ani de închisoare, pentru subofițerul Inspectoratului General de Carabinieri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: