image
Sursa foto: jurnal.md

PAS respinge acuzațiile lui Botnari: „Dacă se consideră nevinovat, ar putea să vină la ședințele de judecată”

Partidul Acțiune și Solidaritate respinge acuzațiile lui Constantin Botnari care a declarat că emiterea mandatului de arestare pe numele său este o decizie motivată politic la indicația partidului de guvernământ și a președintelui Maia Sandu.

„PAS respinge orice fel de implicare în acest dosar. Este important că organele de anchetă să ducă la bun sfârșit investigația și să ia deciziile necesare astfel ca cei care au comis acte ilegale să fie deferiți justiției. Catalogăm aceste acuzații ca fiind false”, a declarat deputatul PAS Radu Marian în cadrul unei intervenții la Ora Expertizei de la Jurnal TV.

„Dacă domnul în cauză se consideră nevinovat, ar putea bine mersi să vină în țară și să participe la ședințele de judecată”, a adăugat legislatorul.

Precizăm că Constantin Botnari este învinuit de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice de către acesta, comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația cetățeanului Vladimir Plahotniuc, pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul învinuitului Plahotniuc.

Noutăţile partenerilor

comentarii: