image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Maia Sandu, replică pentru autoritățile de la Moscova: Relația noastră cu Rusia a suferit dramatic după ce a atacat Ucraina

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră că numărul de angajați rămași la Ambasada Rusiei la Chișinău este suficient.

Șefa statului a comentat criticile Ministerului rus de Externe, după ce Chișinăul a expulzat peste 40 de persoane care făceau parte din corpul diplomatic, alături de famiile lor.

„Sunt sigură că numărul de angajați ai Federației Ruse este suficient de mare pentru ca să asigure servicii de calitate. În general, relația noastră cu Federația Rusă a avut de suferit dramatic din momentul în care Rusia a atacat Ucraina și ucide oameni nevinovați, distruge orașe și sate din Ucraina”, a declarat șefa statului.pentru tvn.md.

Amintim că, pe 26 iulie, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a anunțat, în cadrul ședinței Guvernului, că numărul diplomaților Ambasadei Rusiei la Chișinău va fi redus. S-a întâmplat după ce Jurnal TV a publicat o investigație privind acțiunile de spionaj ale Federației Ruse în Republica Moldova.

Potrivit investigației Jurnal TV, două structuri rusești bine-cunoscute, Direcția Principală de Informații (GRU) și Serviciul de Informații Externe (SVR), controlează un sistem sofisticat de recepție, cuibărit la Ambasada rusă din Chișinău. Mai exact, pe acoperișul complexului amplasat chiar în centrul orașului. „Urechile” tehnice ale Moscovei sunt, zi și noapte, în grija spionilor cu acte de diplomat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: