image
Sursa foto: Dan Gutu // IPN

MECC lansează o campanie: „Donează un computer pentru sistemul de educație”

În urma cartografierii actualizate realizate cu sprijinul organelor locale de specialitate în perioada lunilor martie - mai au fost identificați 28.957 de elevi din numărul total și 2.958 de profesori care nu posedă tehnică de calcul.

Ministerul Educației Culturii și Cercetării a anunțat astăzi în cadrul unei conferințe că lansează o campanie: „Donează un computer pentru sistemul de educație”. Anunțul a fost făcut de către ministrul Educației Igor Șarov. Acesta a menționat că la solicitare MECC, guvernul a alocat 20 de milioane de lei pentru procurarea tehnicii de calcul.

În condițiile de azi pe timp de pandemie sistemul educațional a fost nevoit să găsească soluții alternative lecțiilor din clase. În urma cartografierii actualizate realizate cu sprijinul organelor locale de specialitate în perioada lunilor martie - mai au fost identificați 28.957 de elevi din numărul total și 2.958 de profesori care nu posedă de tehnică de calcul.

Experții Băncii Mondiale sunt în vizită în RM în cadrul proiectului ce vizează reforma învățământului și vreau să anunț că a fost agreată posibilitatea de a procura tehnică de calcul pentru instituțiile de învățământ general în valoare de 3,5 milioane de dolari. Suntem recunoscători Bănciii Mondiale care au fost receptivi în soluționarea acestei probleme”, a menționat Șarov.

Prin această campanie MECC își dorește dotarea școlilor cu calculatoare și conectarea la internet, crearea condițiilor pentru doritori, companii, persoane fizice posibilitatea de a dona elevilor tehnica de calcul.

Facem apel la toți, poate participa orcine care poate să doneze un loptop, calculator, o tabletă. Echipa de comunicare a MECC a creat o hartă interactivă plasată pe site-ul ministerului pe care puteți să identificați necesitățile dintr-un anumit raion.

Vă rog și vă îndemnăm să faceți o donație ca să facilitați procesul de învățare a unui elev sau unui cadru didactic.Vrem să ne asigurăm că până în toamnă toți profesorii și elevii vor fi asigurați cu un calculator sau o tabletă. Optăm pentru transparență în această campanie”, a punctat ministrul Educației.

Amintim că pe 1 iunie membrii organizației de tineret PAS au organizat un flashmob cu tema „Tabletă pentru Educație”, cerând guvernului și Ministerului Educației Culturii și Cercetării asigurarea tuturor elevilor și cadrelor didactice cu tenhologii digitale și acces la internet.

Noutăţile partenerilor

comentarii: