image
Sursa foto: CNN

X/Twitter va testa un abonament anual de un dolar, pentru cei ce vor să utilizeze funcțiile de bază ale platformei

X/Twitter va testa un abonament anual de un dolar, pentru cei ce vor să utilizeze funcțiile de bază ale platformei. Susține că vrea să reducă astfel numărul de conturi de tip spam.

Noul abonament “Not A Bot” va fi disponibil în primă fază pentru utilizatorii din Noua Zeelandă și Filipine și va viza inițial conturile noi. Măsura are ca scop reducerea numărului conturilor de tip spam, prin taxarea utilizatorilor care vor să folosească funcțiile de bază ale aplicației – like, repost, quote și bookmark (salvarea postărilor) pe versiunea web a platformei. În cadrul acestui test, utilizatorii ce au deja cont nu vor fi afectați, scrie Biziday.

Noii utilizatori X vor trebui mai întâi să își verifice numărul de telefon și apoi să plătească o taxă anuală de un dolar. Conturile noi vor trebui să aleagă dintre cele două abonamente – Not A Bot și Premium – pentru a putea folosi aplicația în mod normal. Potrivit specialiștilor, Filipine este una dintre țările în care conturile false sunt create în masă.

Cei care nu doresc să plătească abonamentul, vor putea doar să vizualizeze postări și videoclipuri și să urmărească alte conturi. “Acest lucru va evalua o măsură cu potențial puternic, pentru a ne ajuta să combatem roboții și conturile de spam pe X, echilibrând în același timp accesibilitatea platformei cu valoarea mică a taxei“, explică compania.

Boții au fost un subiect controversat pentru Elon Musk, care în iulie a introdus o limită de vizualizare a tweet-urilor, “pentru a asigura autenticitatea utilizatorilor”. X plănuiește să lanseze funcții suplimentare, precum cele de cumpărături și de plată, pentru a genera venituri suplimentare. Abonamentul actual premium, care costă 7.99 dolari, urmează să fie împărțit pe niveluri, iar utilizatorii vor fi taxați în mod diferit în funcție de numărul de reclame afișate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: