Un rechin gulerat cu 300 de dinţi a fost descoperit în Portugalia

Un rechin gulerat cu 300 de dinţi a fost descoperit în Portugalia
Sursa: www.agerpres.ro Foto: agerpres.ro 16.11.2017 14:24
Cercetători din cadrul Institutului Portughez al Mării şi Atmosferei (IPMA) au descoperit un rechin gulerat în apele din apropierea coastei Portugaliei, informează CNEWS Matin.

Oamenii de ştiinţă vorbesc despre monstrul marin ca despre o "adevărată fosilă în viaţă", deoarece unele rămăşiţe aparţinând aceleiaşi specii au fost datate acum 80 de milioane de ani, conform Sic Noticia.

Rechinul gulerat, capturat la o adâncime de 700 de metri, este un exemplar mascul de 1,5 metri lungime, cu un corp fin şi longilin asemănător celui al unui şarpe şi fălcile pline de dinţi ascuţiţi de rechin. În total, acesta posedă 300 de dinţi mici, de formă triunghiulară.

Profesoara Margarida Castro a explicat pentru Sic Noticias că rândurile de dinţi asemănători cu ai unui "Alien" îi permit ''să captureze calamari, peşti şi alţi rechini în timpul unor mişcări precipitate".

Această specie este rareori observată, după cum precizează Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN), cea mai importantă organizaţie mondială neguvernamentală dedicată conservării naturii.

Această vieţuitoare trăieşte la adâncimi între 500 şi 1.000 de metri şi este foarte discretă.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI