Icon8 este un serviciu disponibil atât pentru Telegram, cât şi pentru Facebook Messenger, care adaugă filtre artistice fotografiilor tale. Totuşi, modul de funcţionare este destul de simpatic. Tot ce ai de făcut este să incluzi o imagine în conversaţia ta cu robotul Icon8, iar acesta îţi va trimite poza editată aproape instantaneu.

Prima imagine pe care o primeşti este trecută printr-un filtru ales la întâmplare, dar ai şase opţiuni posibile. Filtrul care seamănă cel mai mult cu cele ale Prisma este Gloss. Desigur, poza va veni la pachet cu un mic logo în colţul drept inferior. La urma urmei, e o aplicaţie gratuită.

Există destul de multe aplicaţii care vor să imite Prisma, apărute rapid după fascinaţia pentru această nouă modalitate de editare a fotografiilor. Icon8 nu este neapărat cea mai bună dintre ele, dar e drăguţ că poţi să o foloseşti din Messenger şi că nu e nevoie să descarci o aplicaţie adiţională. Este disponibilă, după cum am menţionat mai sus, atât pentru Messenger, cât şi pentru Telegram.

Lansată în urmă cu aproximativ două luni, Prisma a făcut valuri în industrie prin modul unic de a vă transforma fotografiile. Deşi la prima vedere putea fi considerată o nouă aplicaţie de filtre, în practică, efortul din spatele reinventării selfie-urilor voastre era mult mai complex şi implica utilizarea de reţele neurale. Fotografiile din telefon erau urcate pe un server înainte de a fi transformate şi trimise înapoi către utilizatorul aplicaţiei.