Atunci când trimiţi un link, în cazul în care este prima oară când URL-ul este distribuit, Facebook va stoca anumite informaţii în legătură cu el. Funcţia este explicată în detaliu chiar pe pagina dedicată dezvoltatorilor. Ulterior, dacă link-ul este distribuit din nou, aplicaţia se va folosi de informaţiile respective. Fiecăreia dintre acestea îi este alocat un număr, iar cei care îl cunosc, pot folosi API-ul Facebook pentru a accesa informaţiile, în cazul în care au acces la ele.

Însă un hacker belgian numit Inti De Ceukelaire a observat că poate obţine acces la link-uri distribuite în privat cu ajutorul unui script. În unele cazuri, link-urile includeau chiar şi ID-urile utilizatorilor, iar hacker-ul a fost capabil să-i găsească pe cei care trimiseseră link-uri în privat. „Chiar dacă distribui numai videoclipuri cu pisici, ar trebui să fii îngrijorat în legătură cu această vulnerabilitate. Uneori, informaţii important pot fi incluse în link-uri fără ca tu să ştii”, a declarat belgianul.

Facebook a declarat că este la curent cu situaţia aceasta şi susţine că sunt şanse extrem de mici ca o persoană să abuzeze de funcţia descrisă mai sus într-un asemenea mod. Facebook Messenger pentru Android a câştigat de curând un update important de funcţionalitate sub forma introducerii suportului pentru management de SMS-uri. Ca urmare, veţi ajunge să trimiteţi mesaje scrise către contactele voastre din telefon prin reţeaua operatorului de telefonie, folosind aceeaşi aplicaţie pe care aţi ajuns să o îndrăgiţi când vine vorba discuţii cu prietenii de pe Facebook.

În comunicatul oficial legat de acest anunţ foarte important, David Marcus, directorul responsabil de Messenger din cadrul Facebook a afirmat că această funcţie a fost creată cu scopul de a transforma Facebook Messenger în cel mai bun client de SMS-uri pe Android.