Cei de la Microsoft au făcut o treabă foarte bună cu finisarea Windows 10, iar asistentul virtual Cortana joacă un rol foarte important când vine vorba de interacţiunea cu amalgamul de funcţii integrate în noul SO. De asemenea, orice lucru bun poate fi îmbunătăţit, iar în situaţia în care aţi simţit tot timpul că putea fi mai util respectivul asistent virtual în activităţile de zi cu zi, acum puteţi materializa acea speranţă.

Soluţia nu vine însă de la Microsoft, ci de la Lenovo, prin intermediul unei noi aplicaţii gratuite ce poartă numele de ReachIt. Aceasta s-a aflat în beta pentru o perioadă foarte lungă de timp.

Pentru prima oară, Lenovo ReachIt a fost demonstrată la o conferinţă în luna mai a anului trecut. Ca funcţionalitate, ReachIt se ancorează în Cortana, dar extinde setul de permisiuni al asistenului virtual pentru ca acesta din urmă să devină subit mult mai capabil să răspundă unor întrebări formulate în limbaj natural.

Exemplul, care a ajuns online este o întrebare de genul „Găseşte fotografiile pe care le-am făcut în aprilie la muzeu”. În mod evident, limitările le veţi descoperi la un moment dat, dar, la prima vedere, sistemul pare surprinzător de eficient. Per ansamblu, puteţi fi şi mai abstracţi în formulări, dar similar unui partener uman de dialog, ReachIt ar trebui să răspundă şi să vă ofere acces la ce aveţi nevoie.

Pentru ca pachetul să fie complet, ReachIt nu este limitat la interacţiunea cu fişiere locale, interacţionând la fel de bine cu Dropbox sau OneDrive. Ca urmare, s-ar putea să nu mai fie nici o şansă să puteţi afirma că aţi pierdut un document important la care aţi lucrat în urmă cu ceva timp.