Maşinile produse de cei de la tesla sunt dotate cu o funcţie denumită „Summon”, care le permite maşinilor să intre şi să iasă singure dintr-un spaţiu de parcare. În mod normal, această funcţie ar fi posibilă doar prin setul de hei furnizat de companie sau prin telefon, însă un şofer inventiv s-a gândit că ar fi mult mai interesant să se folosească de un Apple Watch.

Aplicaţia ar fi fost creată de către un dezvoltator numit Allen Wong şi le permite utilizatorilor să vadă şi câteva informaţii în legătură cu vehiculul lor, cum ar fi timpul necesar pentru reîncărcarea bateriilor, viteza, poziţia şi temperatura. Pe lângă acestea, cu ajutorul Remote S for Tesla şoferii pot să şi deblocheze şi să pornească maşinile.

Summon a fost introdusă abia în ultima versiune a aplicaţiei. Pentru a o accesa, va trebui să apăsaţi puternic pe ecranul ceasului atunci când sunteţi în aplicaţie. În acel moment vor fi afişate patru opţiuni, printre care se va număra şi Summon. Din câte se pare, puteţi folosi funcţia chiar şi atunci când cheile nu sunt aproape de maşină, deşi n mod normal, acestea ar trebui să se afle la cel mult 13 metri distanţă de vehicul.