Aplicaţia de photo sharing a anunţat că va permite utilizatorilor să folosească mai multe conturi în acelaşi timp, graţie unei actualizări disponibile şi pentru iOS, şi pentru Android. Odată ce faci actualizarea 7.15, poţi avea acces la ea din setările contului de pe profilul tău. Adaugi mai multe conturi, iar apoi vei putea alterna între ele cu o simplă apăsare a numelui poziţionat deasupra fotografiei de profil. De asemenea, va apărea în mod constant fotografia asociată profilului, întocmai ca să ştii de pe ce cont publici poze.

Până acum, lipsa acestui suport oficial al funcţiei care le-ar fi uşurat considerabil vieţile celor care folosesc mai multe conturi i-a determinat pe mulţi utilizatori să se orienteze către aplicaţii terţe. Deşi Instagram a suportat iniţial dezvoltatorii terţi pe platformă, compania a anunţat recent că a făcut o schimbare de politică, care prevede restricţionarea majorităţii aplicaţiilor terţe de vizualizare a feedului.

Peste 400 de milioane de persoane folosesc acum Instagram, cu menţiunea foarte importantă că peste 75% din această bază de utilizatori este localizată în afara Statelor Unite ale Americii, în timp ce 25% sunt americani. Cea mai mare creştere a fost înregistrată în ţări precum Brazilia, Japonia şi Indonezia.