Se fac deja câţiva ani de când Amazon a anunţat Prime Air. La momentul respectiv, întregul concept părea destul de futurist, având în vedere că implica drone, sisteme navigaţie autonome şi o serie de particularităţi complexe de logistică. Se pare însă că, pe acest final de 2017, respectiva idee nu mai este la fel de absurdă. Partea ciudată este că, cele mai mari dificultăţi au fost întâmpinate cu autorizarea dronelor pentru zbor, legislaţia pe marginea acestui subiect fiind din ce în ce mai restrictivă în foarte multe ţări.

Pornind tocmai de la problemele cu aprobări, compania americană şi-a transformat visul în realitate pentru prima oară în Regatul Unit. Din păcate pentru ei, cetăţenii Statelor Unite vor mai avea de aşteptat până când Amazon Prime Air va ajunge şi în America de Nord.

Premiza din spatele Prime Air este cât se poate de simplă. Amazon, folosind drone, şi-a propus să livreze comenzi de dimensiuni rezonabile în maxim 30 de minute. La momentul realizării clipului de mai sus, au fost livrate colete către două persoane, cu promisiunea că este doar primul pas către o reţea autonomă de distribuţie bazată de drone. Singura restricţie impusă de autorităţile britanice a fost ca Amazon să-şi pună în aplicare reţeta în suburbii şi zone rurale, unde zburătoarele nu afectează zborul avioanelor comerciale sau de agrement şi nici nu interferează cu diverse echipamente radio.

La această oră, prin Amazon Prime Air, au fost livrate colete cu o greutate maximă de 2,26 kilograme. Dacă respectiva valoare este depăşită, ideea de dronă iese din discuţie. De asemenea, ar fi de preferat ca destinatarii coletelor să fie localizaţi în apropierea unui depozit special. Prima comandă, livrată pe 7 decembrie a inclus un Amazon Fire TV şi o pungă de floricele, undeva în afara localităţii Cambridge.