Facebook se concentrează din ce în ce mai mult pe aspectul video al site-ului său, astfel că face un nou update aplicaţiei de Android, concentrându-se tocmai pe această parte a conţinutului împărtăşit pe site.

Astfel, compania a decis, în sfârşit, să introducă posibilitatea de upload a videoclipurilor HD pe Facebook, prin intermediu aplicaţiei de Android. Funcţia a fost prezentă pe iOS de mai bine de doi ani şi a durat destul de mult, se pare, până ce a reuşit să fie adusă şi pe platforma celor de la Google.

Cei de la Android Police, citaţi şi de digitaltrends.com, au descoperit această funcţie şi discută despre activarea acesteia. Modul de activare este destul de simplu, necesitând doar intrarea în setările aplicaţiei şi apăsarea butonului corespunzător funcţiei „Upload videos in HD.”

Gigantul social media nu a făcut un anunţa oficial cu privire la funcţie, dar este relatat că aceasta a fost implementată la scară largă, dacă nu deja în totalitate.

Alte funcţii despre care se vorbeşte că ar fi testate sau oferite, gradual, utilizatorilor de Facebook pe Android includ şi posibilitatea de videoclipuri picture-in-picture. Pentru a activa această funcţie, Facebook cere permisiunea de a adăuga conţinut peste alte aplicaţii. După ce o primeşte, vei vedea iconiţa pentru picture-in-picture în colţul din stânga sus al player-ului video. Poţi apăsa pe ea şi o poţi muta în altă zonă a ecranului.

Alţi utilizatori au posibilitatea şi să aleagă la ce calitate vor să redea un videoclip, într-un mod similar cu cel de pe YouTube. De asemenea, o funcţie de download a videoclipurilor, aşa cum oferă şi Netflix, a devenit activă pentru anumiţi utilizatori. Astfel de funcţii sunt încă în perioada de probe şi nu apar pentru toată lumea, dar vor fi disponibile în curând.