Maşinile autonome ar putea fi una dintre cele mai importante tehnologii dezvoltate în ultimii ani, acestea devenind din ce în ce mai performante pe parcursul timpului. Ocazional, însă, câte un vehicul de acest fel este implicat într-un accident. Dacă există un aspect pozitiv în asemenea situaţii, acela este faptul că vehiculul autonom nu este aproape niciodată cel vinovat.

Potrivit celor de la Gizmodo, un raport eliberat de curând de către cei de la Google indică faptul că, luna trecut, una dintre maşinile lor autonome a fost implicată într-un accident grav. Din câte se pare, impactul a fost atât de puternic, încât operatorul vehiculului, care se afla în interiorul maşinii, a fost nevoit să meargă la spital.

Responsabil pentru accident ar fi un şoferul aflat la volanul unui alt vehicul, însă nu ştim exact ce măsuri ar fi fost necesare pentru evitarea situaţiei respective. Raportul Google indică faptul că maşina sa autonomă trecea printr-o intersecţie cu viteza de 35 de kilometri la oră, când a fost lovită de un vehicul care a ignorat lumina roşie a semaforului. Acesta din urmă circula cu viteza de 50 de kilometri la oră şi a fost observat de vehicul, dar şi de operator.

Ambii au activat frânele, însă a fost prea târziu pentru a evita coliziunea. Maşina Google a fost lovită în partea laterală. La începutul anului, Google angaja pe bandă rulantă ingineri şi specialişti pentru un presupus proiect al maşinii autonome, care poartă numele de cod Google X. Acesta se voia unul secret, dar profilul celor angajaţi sugera ce fel de proprietăţi ar avea proiectul auto „secret”. Astfel, este clar că Google vrea să concureze în viitor cu cei de la Tesla pe piaţa auto.