Cu siguranţă, Samsung vrea să instaureze un nou standard în materie de putere de calcul şi vrea să facă asta cât mai curând. De aceea, standardul de 10nm pentru procesoare a devenit o realitate pe linia de producţie şi va apărea pe piaţă, în cadrul smartphone-urilor din noua generaţie, cât mai curând.

Noile SoC (system-on-chip) de la Samsung se bazează pe tehnologia 10nm FinFET, iar compania spune că aceasta este o premieră în industrie. Tot aceştia au fost primii care au creat procesoare 14nm FinFET, iar liderii conglomeratului sud-coreean afirmă că ”începerea producţiei la nivelul de 10nm demonstrează avansul nostru tehnologic”, conform lui Jong Shik Yoon, Vicepreşedinte executiv la Samsung Electronics.

Noile procesoare FinFET de 10nm se bazează pe o structură avansată de tranzistori 3D, iar Samsung a adus o serie de îmbunătăţiri faţă de tehnologia de procesare în comparaţie cu procesul de 14nm. Conform companiei, noile procesoare vor avea o creştere de 30% în materie de eficienţă raportată la suprafaţă, dar şi o creştere de 27% la capitolul performanţă şi o scădere de 40% la capitolul energie consumată.

Samsung deja se gândeşte şi la a doua generaţie de procesoare din noua serie, pe care speră să o lanseze undeva în a doua jumătate a lui 2017.

Astfel de procesoare vor beneficia de putere sporită. Primele device-uri bazate pe procesoarele de 10nm vor apărea la începutul lui 2017. Compania nu are de gând să se oprească la 10nm, ci va lucra în paralel la dezvoltarea noilor tehnologii care să permită atingerea unui nou standard.