Apple vrea să dezvolte un mecanism prin care nişte absorbante de şoc să se activeze din partea frontală a telefonului, precum nişte airbag-uri, atunci când detectează că dispozitivul ar fi în cădere. Patentul arăta patru bare de protecţie amplasate pe ramele telefonului, care ar trebui să intervină pentru ca telefonul să nu intre în contact cu suprafaţa pe care cade şi să absoarbă şocul impactului.

De asemenea, la finalul anului 2014, am aflat că Apple a primit un patent pentru un sistem care v-ar putea salva telefonul în cazul unei căderi. Conform descrierii patentului, telefonul ar beneficia de o tehnologie care i-ar permite să estimeze locul în care va avea loc impactul şi să-şi schimbe centrul de greutate pentru a nu afecta componentele cele mai importante. După cum scriu cei de la Phonearena, acestea nu ar fi, însă, singurele funcţii interesante care v-ar putea salva telefonul în situaţiile critice.

Un alt sistem ar putea ajuta dispozitivul să scape de apa pătrunsă în interior. Acesta ar detecta apa intrată prin difuzor şi ar rula un ton puternic care are rolul de a înlătura apa. Mai mult decât atât, compania din Cupertino ar vrea sa includă şi o tehnologia prin care pixelii morţi şi problemele legate de conectivitate ar fi rezolvate pe timp de noapte, fără a mai fi nevoie ca telefonul sa fie aduse în service.

Chiar dacă Apple a obţinut patentele, nu putem fi siguri că acestea vor fi implementate pe următorul telefon. Gigantul a aplicat în trecut pentru numeroase alte patente, de care nu s-a folosit până acum.